Op reis samen met je paard

Als echte paardenliefhebber neem je je eigen paard natuurlijk graag mee op vakantie. Hoe leuk is het om andere ruiters te ontmoeten en samen een leuke tijd te hebben. Een vakantie met je paard is over het algemeen een actieve vakantie waarin je zelf invulling geeft hoe je vakantie eruit ziet. Welke opties zijn er en wat dien je mee te nemen als je paard mee op vakantie gaat?

Een vakantiepark met manege
Er zijn verschillende mogelijkheden om een vakantiepark inclusief manege te boeken. Je kunt tijdens deze vakantie lekker genieten samen met je paard in een andere omgeving en bijvoorbeeld mooie buitenritten maken. Dankzij een ruim aanbod van voorzieningen op het vakantiepark hoef je je over de verzorging van je paard of pony geen zorgen te maken.

Paardrijden in het buitenland
Ga je graag met je paard stappen of galopperen in de buitenlucht? Dan kun je ook over de grens uitstekend terecht bij verschillende accommodaties. Landen zoals Duitsland en Frankrijk hebben prachtige landschappen om met je paard doorheen te rijden. Uiteraard is het verstandig alle benodigdheden op zak te hebben. Zorg niet alleen voor voldoende voedsel en water, maar neem ook extra bitten mee tijdens je vakantie in het buitenland. Niet alleen bitten, maar ook andere benodigdheden kun je aanschaffen in een paardenwinkel.

Valt paardrijden op vakantie onder de dekking van de reisverzekering?
Paardrijden brengt altijd risico’s met zich mee. Je paard kan onverwachts struikelen, kreupel raken of er plotseling vandoor gaan. Vaak valt paardrijden onder de rubriek ‘extreme sporten’ van de reisverzekering. Het is altijd slim dit even na te vragen bij je reisverzekeraar. Er zijn ook exclusieve paardenverzekeringen af te sluiten voor jouw paard. Je kunt hiervoor altijd vrijblijvend informeren bij een verzekeraar.

Have your say