Oost en west komen samen in Istanbul  

Met recht een wereldstad..Het Turkse Istanbul ligt op de grens van Europa en Azië. Een echte mix van oost en west en dat zie je ook echt terug in het straatbeeld. Op de ene straathoek een groep zwart gesluierde vrouwen die een moskee binnengaan, op de volgende straathoek een groep meiden in zomerse jurkjes die wat drinken bij Starbucks. Deze mix is precies wat Istanbul zo aantrekkelijk maakt voor de vele toeristen die de stad elk jaar bezoeken.
İstanbul_4228

Reis en verblijf
Naar Istanbul gaan dagelijks vanuit Nederland, België en Duitsland vele directe vluchten: er is altijd wel een voordelige optie. De vluchttijd is ongeveer 3 uur. Let bij het boeken van de vlucht op de aankomstluchthaven: Istanbul heeft twee vliegvelden. Istanbul Atatürk is het grootste vliegveld en ligt redelijk centraal, wat dus een kortere transfer betekent. Het vliegveld is echter wel heel druk. Sabiha Gökcen is de tweede luchthaven van de stad en ligt buiten de stad, maar is veel rustiger bij bijvoorbeeld de paspoortcontroles.Verblijven in Istanbul kan op vele plaatsen en hangt maar net af van waar je voorkeuren liggen en natuurlijk ook wat je budget op. Check in ieder geval altijd de ligging. Istanbul is een enorm grote stad en veel bezienswaardigheden liggen in het oude centrum (Sultanahmet) maar als je juist liever wil gaan shoppen zit je misschien beter in bijvoorbeeld Taksim.

Bezienswaardigheden
In Istanbul is zoveel te zien dat een vakantie daar eigenlijk altijd te kort is. Natuurlijk zijn er de bekende plekken zoals de Sultanahmet moskee en de Aya Sofia, maar elke wijk van Istanbul heeft zijn eigen speciale plekjes. Bedenk van tevoren waar je interesses liggen en plan vanuit daar je tripjes. Een bijzondere ervaring is een boottocht op de Bosporus, voor een hele andere blik op Istanbul. Zeker een aanrader!

Have your say