Ontdek Azië met een rondreis Japan

Geen idee waar naartoe te gaan in de komende zomerse maanden? Misschien kan dit artikel je inspireren tot een spannende rondreis in het verre Japan. Indien je houdt van diversiteit en graag in contact komt met minder bekende gewoontes of producten, kan Japan voor jou een uitstekende vakantiebestemming zijn.

Unieke ervaring

Landen zoals Spanje, Frankrijk en Engeland worden door de meeste reisliefhebbers wel eens bezocht. Hoewel deze vakantieoorden er zeker mogen zijn wat betreft toeristische trekpleisters en historisch schoon. Is een rondreis naar Japan toch een compleet andere ervaring. Niet alleen kom je daar in contact met een heel andere cultuur dan in de Westerse gebieden, ook het landschap is erg divers. Zo kan je op het ene moment genieten van de indrukkende vulkaan Fuji en wat later sta je met blote voeten in de Shinano, de langste rivier die in Japan te vinden is.

Akihabara

Een wijk die je zeker moet bezocht hebben tijdens een rondreis Japan is het bekende Akihabara. Dit is eigenlijk een soort verzamelplek voor allerlei leuke winkeltjes, gaande van elektronicashops tot mangabibliotheken. Kijk je dagelijks naar anime of ben je stiekem een otaku (wat zoveel betekent als ‘geek’), dan doe je er beslist goed aan om een bezoekje aan Akihabara in te plannen. Ook bezoekers die helemaal niet geïnteresseerd zijn in de producten kunnen genieten van de gezellige sfeer en uitgedoste otaku’s gadeslaan wanneer deze lopen te pronken in een opvallend kostuum. Voor iedereen valt er wel wat leuks te beleven.

Erg veel te ontdekken

Aangezien Japan niet echt om de hoek ligt, krijgen bezoekers te maken met een heel andere culinaire keuken en gewoontes. Sushi wordt bij ons al eens als exotisch ervaren maar in Japan kan je pas echt genieten van uitstekende visgerechten.

Ook de architectuur en schilderkunst in Japan vertellen een indrukwekkend historisch verhaal. Zo heb je enerzijds de schrijnen van Ise Jingu of Kasteel Himeji als voorbeeld van de typische Oosterse bouwstijl en anderzijds de Ukiyo-e prenten die uit een volkse traditie ontstaan zijn. Dankzij een rondreis Japan kom je in contact met een mooi stukje geschiedenis van de Aziatische wereld.

Wil je meer te weten komen over een rondreis in Japan? Lees dan eens een blog over backpacken in Japan op Wearetravellers.nl!

Have your say