Kamperen aan het Lago Maggiore

Ben je een groot liefhebber van kamperen en doe je dit graag in Italie? Boek dan een kampeervakantie aan het Lago Maggiore. Dit prachtige meer ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland en is een heerlijke plek om te vertoeven tijdens de zomervakantie. Wat maakt Lago Maggiore zo speciaal en wat zijn de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen?

Lago Maggiore bezit veel schoonheid
Lago Maggiore behoort tot de populairste vakantieregio’s van Italië en dat is niet voor niets. Er wordt weleens gezegd dat Lago Maggiore meer schoonheid bezit dan bijvoorbeeld het Gardameer. Misschien heeft dat ook wel te maken met de grote hoeveelheid tuinen en parken die rondom Lago Maggiore te vinden zijn.

De Borromeus-eilanden
In de buurt van Lago Maggiore liggen de Borromeus-eilanden. Ze zijn vooral bekend geworden vanwege hun schilderachtige omgeving. Het grootste eiland van deze eilanden groep is Isola Madre. Hier vind je niet alleen een botanische tuin, maar ook een grote hoeveelheid Engelse tuinen. Je zult je ogen hier werkelijk uitkijken.

Cannobio
Als er een dorpje is dat uitspringt van alle dorpen die er rondom Lago Maggiore liggen, dan is het Cannobio wel. Dit prachtige dorpje ligt aan een schilderachtige haven. Niet alleen het dorpje zelf is mooi, je kunt hier ook fietsen en mountainbikes huren om de omgeving te verkennen. Bovendien kun je hier uitstekend wandelen.

Op reis naar Lago Maggiore
Heb je zin gekregen in een vakantie aan Lago Maggiore? Je kunt dit meer zowel met de auto, de trein en het vliegtuig bereiken. Voordelige vliegtickets boek je natuurlijk via een prijsvergelijker. In ieder geval zijn alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie aan Lago Maggiore aanwezig.

Have your say