Huur je eigen touringcar en ga met je klas op schoolreis naar Parijs

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. De schoolreisjes naar steden als Parijs zijn echter van alle tijden. Schoolreisjes naar het buitenland worden meestal georganiseerd voor leerlingen in het examenjaar van de middelbare school. In de loop van ons leven vergeten wij doorgaans veel, maar het gemaakte schoolreisje naar Parijs staat bij de meesten onder ons in het geheugen gegrift. Dat is ook niet vreemd, want tijdens die dagen worden scholieren bedolven onder nieuwe indrukken.

Wat is het doel van een schoolreisje?

Meerdaagse schoolreisjes naar het buitenland hebben over het algemeen uiteenlopende doelstellingen. Uiteraard dienen ze ter ontspanning. Het examenjaar in het secundair onderwijs is voor velen een spannende tijd die niet zelden uitermate stressvol is. Een reisje naar het buitenland is dan welkome afleiding om stoom af te kunnen blazen. Doorgaans wordt bij schoolreisjes het aangename met het nuttige verenigd. Ter educatie wordt vaak een museum of een andere bezienswaardigheid bezocht, dit geschiedt in groepsverband. Tijdens de vrije uren trekken leerlingen vaak alleen of in groepjes de stad in. Dit brengt hen een zekere mate van zelfstandigheid bij. Tot slot blijkt achteraf vaak dat juist in deze periode tussen leerlingen vriendschappen ontstaan die niet zelden een heel mensenleven duren.

De overnachting en de busreis

Omdat niet ieder gezin even draagkrachtig is, maken scholen meestal gebruik van budgethotels. Dat de kamers gehorig zijn en de bedden ietwat doorgezakt, zal de gemiddelde scholier weinig deren. Pas op latere leeftijd worden we immers kieskeurig. Het vervoer naar een bestemming zoals Parijs verloopt vaak met een touringcar. Een touringcar huren is nu eenmaal relatief goedkoop, zeker als je met een grote groep reist. Een bijkomend voordeel is dat de gehuurde touringcar ook op de plaats van bestemming gebruikt kan worden voor uitstapjes. Uiteraard kun je in Parijs ook met de metro reizen, maar met een gezelschap van bijvoorbeeld vijftig kinderen stuit je dan op een groot aantal praktische problemen. Gebruik kunnen maken van een touringcar is dan een stuk makkelijker.

Have your say