Handige tips voor je reisbagage

Het maakt niet uit of je met een trolley, duffel bag, backpack of koffer reist, reisbagage hebben we allemaal als we Nederland voor vakantie verlaten. Reisgazet zet een aantal handige tips voor je reisbagage op een rijtje, kijk bijvoorbeeld voor de juiste reiskoffer op bagageonline.

Gewicht en afmetingen
Let zeer goed op het toegestane aantal kilo’s van de luchtvaartmaatschappij. Wanneer je reisbagage te zwaar is, dien je hier een fors bedrag voor bij te betalen. Weeg je tas of koffer voor vertrek om een toeslag te voorkomen. Reis je enkel met handbagage let dan naast het gewicht eveneens op de toegestane afmetingen en het aantal stuks dat je mee mag nemen. Controleer deze zaken alvorens je in gaat pakken, zodat je tijdens de incheckprocedure niet voor verrassingen komt te staan.

Handbagage
Stop geen grote flacons handlotion, flessen parfum of een flesje water in je handbagage. De verpakkingen van vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml per stuk zijn, die bij elkaar een liter mogen zijn. Je dient deze in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje te vervoeren.

Reizen naar AmerikaTSA
Zorg voor een koffer met zogenaamde TSA-sloten. De afkorting TSA staat voor Transportation Security Administration, dit is een organisatie in Amerika die garant staat voor de veiligheid van transport op luchthaven. Met een TSA-slot op je koffer kunnen veiligheidsbeambten op vliegvelden in de Amerika met daarvoor bestemde lopersleutels de koffer openmaken ter inspectie. Ze hoeven zo niet het slot open te breken en je koffer zal niet beschadigd raken.

Ten slotte
Bereid je altijd voor op het feit dat je reisbagage gedurende de vlucht verloren kan gaan. Stop derhalve de oplader van je telefoon in je handbagage en voeg hier minimaal een setje schone kleren aan toe.

Have your say