Fietsvakantie Oostenrijk

Oostenrijk is een heerlijk gebied om te fietsen. Langs de zuidwestkust kunt u ontspannen fietsen en genieten van de schilderachtige dorpjes en vriendelijke locals. Het zachte weer en de prachtige groene omgeving vol bloemen en bergen zorgt ervoor dat een fietsvakantie in dit gebied een ware beleving is.

Landschap van Oostenrijk

Oostenrijk is een fantastisch land voor fietsliefhebbers. U kunt uitstekend fietsen langs de uitgestrekte groene vlaktes en door de glooiende heuvels en bergen. Er wonen in de buitengebieden maar weinig mensen. U kunt hier dan ook heerlijk en ongestoord tot rust komen. In de kleine, schattige dorpjes op het platteland wordt u hartelijk te woord gestaan door de gastvrije bewoners en als u de weg niet weet, dan helpen zij u graag. Ze wijzen u ook graag de weg naar minder-bezochte bezienswaardigheden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme.

Het klimaat in Oostenrijk

Er wordt weleens gezegd dat het in Oostenrijk vaak regent, maar dit geldt niet voor deze regio.  In veel gebieden van Oostenrijk is het klimaat zacht. De winters zijn mild en de zomers lekker koel.  Een fietsvakantie Oostenrijk is een geweldige beleving! U fiets langs de mooiste bestemmingen en overnacht in de plaatselijke motels.

Diverse mogelijkheden binnen Oostenrijk

Voor uw vakantie is een fietstrektocht langs de prachtige drauradweg een echte aanrader. Fietsen langs de donau is veelal een vlakke route. Het is één van de meest geliefde fietsvakanties binnen Europa. U heeft overigens nog veel meer mogelijkheden, zo kun u bijvoorbeeld kiezen voor een vakantie in Zillertal een wandelvakantie of toch een fietsvakantie langs de Salzkammergut.

Of u nou kiest voor een trektocht, wandelvakantie of fietsvakantie. Oostenrijk is een uitstekende mogelijkheid waar u kunt genieten van de diverse berglandschappen. Informatie over diverse vakanties kunt u bekijken via de links in dit artikel. Heeft u vragen dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

Have your say