Een tweede woning in Italië kopen

Italië kent veel mooie streken met uitgestrekte weilanden en bijvoorbeeld olijfboomgaarden. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen hun hart voor altijd verliezen aan het mooie Italië en er graag een tweede huis zouden willen bezitten. Bent u ook zo’n fan van Italië en de Italiaanse cultuur, dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om er een tweede huis kopen. Wat het allerbelangrijkst is bij het kopen van een eigen recreatiewoning, is de locatie van het tweede huis. Het zoeken naar een geschikte locatie kan soms veel tijd in beslag nemen, maar wordt uiteindelijk beloond.
Een tweede woning in Italië kopen is zeker mogelijk en door de diversiteiten van de verschillende gebieden is er voor een ieder wel een optrekje te vinden wat aansluit bij de mogelijkheden.
Neem voor je zoektocht ruimschoots de tijd!

Op zoek naar een geschikte locatie voor een tweede huis in Italië

Een bekende streek in Italië is bijvoorbeeld Toscane, wat bekend staat om het mooie landschap, de prachtige renaissancekunst met bijbehorende architectuur en het heerlijk warme klimaat. Een nadeel van het bekende Toscane is dan wel weer dat het ook door anderen al is ontdekt, waardoor het relatief gezien wat duurder zal zijn om in Toscane een tweede huis te kopen. Een andere populaire streek in Italië die ook zeer geliefd is bij veel Nederlanders is de regio van het Gardameer. Eén van de voordelen van de regio van het Gardameer is (vanzelfsprekend) dat het meer binnen handbereik ligt en u dus altijd even een frisse duik kunt nemen. Verder zijn er in Italië nog onbekende plekjes die ook zeker de moeite waard zijn en die (nog) niet druk bevolkt worden door toeristen. Heeft u zo’n pareltje gevonden, dan zal het waarschijnlijk goedkoper zijn om hier een tweede woning te kopen. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, in Italië kunt u in ieder geval heerlijk genieten van uw tweede woning. De zomers zijn lekker warm en de Italianen staan daarnaast bekend om hun kwaliteiten op culinair gebied.

Have your say