Een bijzondere cruise naar Antarctica

Antarctica is waarschijnlijk niet de eerste bestemming die in je opkomt wanneer je een vakantie wilt boeken. Toch behoort Antarctica tot de mooiste gebieden van de wereld. Iedereen die al eens op Antarctica is geweest, zal dit zeker beamen. Wat maakt Antarctica zo bijzonder en welke vakantievorm is hier het meest geschikt voor? Je kunt er hier alles over lezen.

De mooiste dieren op Antarctica

Ben je een liefhebber van bijzondere dieren? Dan zul je een vakantie naar Antarctica zeker waarderen. Pinguïns, zeeleeuwen en zeehonden, je komt ze hier allemaal tegen! Albatrossen en aalscholvers vind je hier ook. Bovendien heb je de mogelijkheid om orka’s en walvissen te spotten. Tijdens je cruise naar Antarctica zul je dan je ogen ook goed moeten openhouden. Vergeet je camera niet, maar schiet de mooiste plaatjes.

De beste reisperiode

De beste manier om Antarctica te bereiken is via een cruiseschip. Je kunt het continent bereiken via landen zoals Chili, Zuid-Afrika, Argentinië en Australië. De beste periode om het continent te bezoeken is in de periode van november tot en met maart. Het is dan zomer op Antarctica en de temperatuur ligt dan tussen de -5 en 5 graden Celsius. Uiteraard is het verstandig om warme kleding mee te nemen en met meerdere lagen te werken.

Een prijzige maar onvergetelijke vakantie

Je zult wel je portemonnee moeten trekken voor een cruisevakantie naar Antarctica, want je bent er minimaal 4.000 euro voor kwijt. Je hebt dan echter wel een vakantie met een blijvende herinnering. Verder is het slim om na te gaan of je een visum nodig hebt in het land waar je naartoe vliegt. Deze reisinformatie zal allicht verstrekt worden door de reisorganisatie en anders kun je er op de website van de rijksoverheid alles over lezen.

Have your say