De verschillen tussen India en Nepal

Veel mensen gaan tijdens een backpackreis door India ook langs buurland Nepal. De combinatie Nepal en India in één reis zien we heel erg vaak. Toch heeft niet iedereen deze keuze te maken en kan maar slechts een van de twee landen bezoeken. Waarom zou je echt naar India moeten? Of is Nepal toch een mooier land?

Twee verschillende landen
Je ziet het heel vaak: mensen die op reis gaan naar India doen ook nog een paar dagen of een paar weken Nepal aan. Het is handig, want je bent toch in de buurt. Als je echter zou moeten kiezen voor één land wordt het wellicht lastig. De verschillen tussen India en Nepal zijn waarschijnlijk groter dan je denkt. Hoewel de twee landen naast elkaar liggen, verschillen ze enorm van elkaar. Alleen al qua inwoners is het totaal anders: waar Indiërs wat weg hebben van Arabieren, zien we bij Nepalezen toch echt dat Aziatische terug.

Gastvrijheid
Ook de gastvrijheid is verschillend. In India, met name in grote steden, merk je echt dat ze gespitst zijn op toeristen en ook op je geld. In Nepal zien ze ook heus dat je toerist bent, maar daar willen ze je maar al te graag helpen of nodigen ze je uit om thuis te komen eten. Nepalezen zijn over het algemeen vriendelijker tegen toeristen dan Indiase mensen. Qua land zijn er veel overeenkomsten te vinden: beide landen hebben het geluk de prachtige Himalaya te mogen hebben. Een bijzonder berggebied wat absoluut het bezoeken waard is. Ook kennen beide landen de droogtes en tevens de groene jungles. Nepal lijkt op het eerste gezicht kleurrijker, omdat je letterlijk overal de gebedsvlaggetjes terug ziet: op tempels, in sloppenwijken, in hotels. Kan je geen keuze maken? Spaar dan heel hard voor een volgende reis!

Have your say