De top 5 vakantiestreken in Frankrijk

Frankrijk is het meest geliefde vakantieland onder Nederlanders. Er zijn een aantal vakantiestreken die er volledig uitspringen en die je als toerist minimaal eenmaal in je leven moet bezoeken. Wat zijn de populairste streken in Frankrijk?

1. Normandië
Als je een echte kustliefhebber bent, dan is Normandië de plek waar je moet zijn in Frankrijk. De ruige kustlijn van Normandië is erg indrukwekkend om te zien. De stranden van Normandië hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog met D-Day. Verder heeft deze streek veel schilderachtige dorpjes.

2. Bourgogne
Typisch Frans eten en drinken? Dit doe je in Bourgogne. Deze streek is wereldberoemd vanwege de witte en rode wijnen die hier worden geproduceerd. Het is de wijnstreek van Frankrijk en een uitstekende vakantiebestemming.

3. Dordogne
Rust, ruimte en natuur? Je vindt het allemaal in Dordogne. Het is een van de schoonste streken in Europa. Naast de prachtige rivier de Dordogne, vind je in Dordogne ook veel cultureel erfgoed. Het is een goede streek voor lange wandel- of fietstochten.

4. De Provence
De Provence ligt in het zuiden van Frankrijk. Het staat vooral bekend om de lavendel en de bergtoppen van de Alpen. Het is de plek om tot rust te komen in Frankrijk, zonder dat je al teveel gestoord wordt door toeristen. Je zult het hier zeker naar je zin hebben.

5. Côte d’Azur
De Côte d’Azur mag natuurlijk niet ontbreken in de top 5 vakantiestreken in Frankrijk. De Côte d’Azur wordt gekenmerkt door een luxe levensstijl. Je vindt er dan ook grote huizen en schitterende jachten. Bovendien kun je aan de Côte d’Azur uitstekend zonnen of in zee zwemmen.

Have your say