De meest zonnige skivakanties

De populairste wintersportbestemmingen blijven bij Nederlanders nog altijd Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Maar wat zijn de meest zonnige bestemmingen om te gaan skiën of snowboarden en waar kun je nog meer terecht dan in deze 4 landen? Je leest het in dit artikel!

In Europa

Reis je toch het liefst af naar één van de vertrouwde wintersportbestemmingen binnen Europa en wil je sneeuw- én zongarantie? Dan is Nauders de ideale bestemming voor je. Dit ski-oord is gelegen in het uiterste zuidwesten van Tirol en heeft skigebieden tussen de 1400 en 2850 meter hoogte. In totaal is er 111 kilometer aan geprepareerd piste. Ook kun je er rodelen en handig voor als je met kinderen reist: er is ook een kinderopvang aanwezig. Naast Nauders behoren ook de dorpen Oetztal en Serfaus-Fiss-Ladis tot de meest zonnige wintersportgebieden van Europa, ook deze 2 dorpen liggen in het zuidwesten van Tirol.

Naast Tirol heeft ook Frankrijk 2 bestemmingen in de top 5 van zonnigste wintersportgebieden van Europa staan. Allereerst is Lex deux Alpes de moeite waard om te noemen. Dit gebied ligt ten zuiden van de regio Isère en heeft skigebieden op 1600 tot wel 3566 meter hoogte. Daarnaast is er 220 kilometer aan geprepareerde piste. Tot slot moet ook Les Portes du Soleil genoemd worden. De naam zegt het al: ook deze bestemming is heerlijk zonnig en beschikt bovendien over maar liefst 650 kilometer aan geprepareerde piste.

Op sommige plaatsen in Europa heb je nog veel meer mogelijkheden dan skiën of snowboarden, zoals sneeuwscooter rijden of een husky-safari. Deze arrangementen duren vaak 2 tot 4 dagen en kun je dus mooi combineren met je wintersportvakantie.

Buiten Europa

Maar ook buiten Europa zijn voldoende verrassende, zonnige wintersportgebieden te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Zuid-Afrikaanse Tiffindell? Hier kan sinds 1993 van juni tot en met augustus geskied worden. De Zuid-Afrikaanse wintersportplaats werd door CNN op de 19e plaats gezet in de top 100 van best skibestemmingen wereldwijd.

populairste wintersportbestemmingen2

Wat mag ik niet vergeten?

Als de bestemming gekozen is en de vakantie voor de deur staat, is het belangrijk om geen spullen te vergeten. Wanneer je naar de sneeuw gaat, denk je er wellicht niet aan om zonnebrandcrème mee te nemen. Dit is echter wel belangrijk, want op grote hoogte is de zonkracht groter dan in Nederland. Vergeet daarnaast ook niet om een goede skibril mee te nemen. Het is belangrijk om je ogen te beschermen tegen de zon, want je ogen zijn erg gevoelig. Ook een gewone zonnebril is handig voor wanneer je niet op de piste staat. Natuurlijk zijn dit niet de enige dingen die belangrijk zijn om mee te nemen op wintersport, maar wel dingen die je misschien snel zou vergeten.

Zandskiën als alternatief

Voor wie niet dol is op sneeuw maar wel van skiën houdt, is er nog een optie: zandskiën. Op verschillende plaatsen wereldwijd kun je geweldig skiën op zand en dus ook vrijwel altijd in de zon.  Het bekendste voorbeeld is Huacachina, die Peruaanse dorpje is al jaren populair onder zandskiërs. Maar dichter bij huis is het mogelijk om te gaan zandskiën, bijvoorbeeld in het Franse Dune dy Pyla. Deze duin steekt 107 meter boven de kust uit en strekt zich uit over 500 meter.

Have your say