Bezoek het kleurrijke Nepal

Heb je altijd al eens een reis willen maken naar het verre Azië, maar heb je geen flauw idee welk land je moet bezoeken? Één van de landen dat echt een must see is, is één van de kleinere landen: het kleurrijke Nepal. Met haar ontzettende diversiteit aan cultuur en natuur is Nepal een van dé parels van Azië.

Gastvrij
Nepal houdt zich schuil tussen grote landen India en China en geniet daardoor van stukken natuur van beide landen. Hoe klein Nepal ook mag zijn, het land kent nattige groene grasvlaktes, een droge jungle, een immens gebergte en dichtbevolkte steden. Het is letterlijk een land van alle markten thuis!

Veel mensen combineren een tripje aan Nepal met een reis naar India of Tibet. Toch zul je al gauw merken dat de mentaliteit van de mensen in Nepal heel anders is dan in bijvoorbeeld India. Hoewel het land één van de armere landen van de wereld is, zul je daar niets van merken wanneer je met locals probeert te communiceren. Zij doen er alles aan om jou thuis te laten voelen in hun land, zonder dat daar wat achter zit. Ze willen je alles laten zien en ze koken het liefst de hele dag voor je.

Combitrip
Wanneer je aangekomen bent in Nepal, is er zoveel om uit te kiezen om te ondernemen. Vanuit het bruisende Kathmandu zijn er diverse tripjes te boeken. Ga bijvoorbeeld op jungletrip in het groenrijke Chitwan National Park, bezoek de tempels met de kleurrijke gebedsvlaggetjes in Bodnath of Patan of ga naar het toeristische Pokhara om vanaf daar een trektocht door de Himalaya te maken. Kies voor een motorfietstrip naar de Tibetaanse grens of ga raften over de Trishuli rivier. Nepal verveelt nooit en is echt een aanrader voor iedereen.

Have your say