Backpacken in Australië

Australië is een uitstekende bestemming voor een backpack vakantie. Je zou het ook wel het paradijs kunnen noemen voor backpackers. Het land is erg geschikt om rond te reizen, nieuwe vrienden te maken en volop te genieten van alles dat het land te bieden heeft.

Met een klein budget volop genieten

In Australië is het vrij gemakkelijk om een camper te huren en in je eigen tempo rond te reizen. Wil je het goedkoper doen, dan kun je ook de keuze maken voor reizen met de bus. Als je de kans hebt, is het aan te raden er een aantal maanden voor uit te trekken. Zo krijg je echt de kans om het land beter te leren kennen.

Houd rekening met een budget van ongeveer 1.000 tot 1.500 euro per maand dat je nodig hebt om te kunnen (over)leven in Australië. Door creatief met je geld om te gaan, zal dit zeker moeten lukken!

Leer surfen en duiken in Australië

Australie is natuurlijk het ultieme land voor een surf- en duikvakantie. Je moet minimaal één keer op de surfplank hebben gestaan. Vooral de oostkust van het land is zeer geschikt om te leren surfen en duiken.

Mooie bezienswaardigheden in Australië

Een plek die je bezocht moet hebben tijdens je backpack vakantie is Ayers Rock. Het is de grootste monoliet van de wereld. Natuurlijk mag ook een bezoek aan Sydney niet ontbreken tijdens je vakantie in Australië. In deze wereldstad zul jij je geen moment vervelen, maar je optimaal kunnen vermaken met al het moois dat je daar aantreft.

De beste reistijd

Als je het noorden van Australië gaat bezoeken, kun je het beste buiten het regenseizoen reizen. Bezoek het noorden van het land in de periode van mei tot en met november. Het zuidoosten van Australië kun je het beste bezoeken van september tot en met december.

Have your say