Amsterdam naar Londen met de trein

Hoewel de meeste mensen kiezen om met het vliegtuig te reizen van Amsterdam Schiphol naar Londen is de trein een goed alternatief. Helaas zijn er geen directe verbindingen van Amsterdam naar Londen maar het is wel comfortabel reizen zonder zorgen.

Route Amsterdam – Londen

Als je met de trein naar Londen wilt reizen kun je het best met de internationale hogesnelheidstrein de Thalys eerst naar Brussel waar je dan vanaf Amsterdam Centraal Station in een klein 2 uurtjes arriveert. Deze route zal zo’n 12 keer per dag uitgevoerd worden en zal tussenstops hebben bij Schiphol, Rotterdam en Antwerpen. Op het treinstation Bruxelles-Midi stapt u over op de hogesnelheidstrein de Eurostar. Deze trein brengt u in London via de Eurotunnel. Na ongeveer 2 uur in de Eurostar zal je arriveren in Londen. Deze route wordt 6 keer per dag uitgevoerd en heeft tussenstops in Lille (Frankrijk) en Ebbsfleet (Engeland).

Als alternatief Amsterdam-Brussel worden gemaakt door met de Intercity Brussel te reizen die elk uur rijdt tussen Amsterdam en Brussel Zuid / Midi. Deze reis duurt 3 uur en 20 minuten. Er zal ook een extra overstap in Rotterdam gemaakt moeten worden.

Cmglee_London_Kings_Cross_platform_6

Prijs

­

Er kan worden gereisd met verschillende klasses en dus zijn er verschillende prijzen. De eerste klasse biedt meer comfort met veelal grotere stoelen, stopcontact en een leeslampje. Ook wordt er een drankje en hapje geserveerd bij de zitplaats. Een aantal van deze extra’s zal in mindere mate aanwezig zijn als u reist met de Intercity Brussel i.p.v. de Thalys. Het verschil in prijs met de Thalys en de IC Brussel is zo’n 30 euro.

De eurostar heeft drie verschillende klassen om te kiezen. Zij hebben Standard, Standard Premier en Business Premier. Er zitten flinke prijsverschillen tussen (50, 120, 320). Wat is het verschil? Bij de twee Standard is het de maaltijd (2 gangen) en de drankjes + iedere zitplaats heeft eigen stopcontact. Wat zijn de voordelen van Business Premier?

  • Latere check-in
  • Toegang tot business lounge met wifi
  • Ruimere plaatsen
  • 3 gangen diner

De goedkoopste prijs van Amsterdam naar Londen is 59 euro. Hiermee reist u per IC naar Brussel om daar over te stappen met de Eurostar. Dit allemaal in de tweede klasse. Voor 89 euro kunt u met de Thalys reizen naar Brussel. Het totale traject in de eerste klas reizen (i.c.m. Thalys en Eurostar) kost 81 euro extra en dan komt u uit op 169 euro. Deze prijzen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid.

Have your say